Név
E-mail cím

Vízszigetelés cikkek

Milyen hibák okozzák a falak vizesedését és hogyan lehet azokat megszüntetni?

Ennek a problémának a behatárolása nagy szakértelmet és tapasztalatot igényel, mivel az épületeknél a legtöbb esetben ezek a hibák összetetten, egymást befolyásolva jelentkeznek. Kezdjük azokkal, ahol az utólagos víz elleni falszigetelések hatástalanok, alkalmazásuk csak felesleges kiadásokhoz vezet!

1. Építési nedvesség

Penész képződhet azoknál az új vagy frissen felújított épületeknél, ahol az építési nedvesség még nem száradt ki. A tökéletesen záró új ablakok és a szigetelés miatt a megfelelő szellőztetés hiányában a lakás páratartalma elérheti akár a 80%-ot is.

A magas páratartalomnál alacsonyabb hőmérsékletet is kellemesnek érzünk, ezért a kisebb hőfokú fűtés miatt a falak is kisebb hőmérsékletűek, és lecsapódik a pára, ami táptalaja lehet a penésznek.

Megoldás:

Túlfűtéssel, intenzív szellőztetéssel megvalósítható az épület kiszárítása, majd egyenletes hőmérsékleten tartással és megfelelő szellőztetéssel megakadályozható a párásodás miatt keletkező penészesedés. Párátlanító berendezés segítségével gyorsítható a kiszárítás.

Vizes falak végleges megszüntetésésről itt talál még információt>>

2. Gépészeti nedvesedés

Víz nyomóvezeték hiba: ha az épületben lévő összes fogyasztót elzárjuk, és az épület vízórája mégis forog, akkor valahol szökik a víz.

Fűtési rendszer hiba: mivel ezek a rendszerek zártak, tehát nincs fogyasztó, ezért a rendszerben lévő víz mennyisége is állandó, ennek a vesztesége egy szezonban minimális.

Amennyiben mégis folyamatos utántöltést igényel, úgy hibás a fűtési kör és valahol szökik a víz.

Szennyvíz vezeték hiba: általában a vizes blokkok közelében és ezen belül is a vezetékek vonalának közelében jelentkezik.

Megoldás:

Vízvezetékhez értő szakemberrel be kell határolni a hibát, a sérült szakasz cseréjét vagy javítását meg kell oldani, végül a felázott vakolatot le kell cserélni.

További információ az utólagos vízszigetelésről ide kattintva>>

3. Higroszkópikus nedvesség

Amennyiben a vakolatban illetve az építőanyagban magas a sókoncentráció, úgy ezek a sók képesek megkötni a levegő páratartalmát, ezáltal foltosodást, festék és vakolatroncsolódást okozva.

Ez például akkor szokott előfordulni, ha egy régi épülethez bontott anyagból építenek hozzá, vagy ha az egyszer már átázott, sóval telt építőanyag újravakolását nem a megfelelő módon végzik el.

Megoldás:

A sós vakolat leverése, a felület sótalanítása, majd újravakolása, lehetőleg légpórusos vakolattal.

Utólagos szigetelésekről itt olvashat még>>

4. Építési hiányosság/hiba

Ilyen lehet a nem megfelelő tetőszigetelés, a hibás csatorna, a víz nem megfelelő elvezetése a falakról, a rosszul kialakított pozitív lábazat.

Megoldás:

Értelemszerűen, ne folyassuk a falra a vizet, a csatornázás legyen jó, a csatornavíz elvezetését oldjuk meg, a járda kifelé lejtsen a falaktól, a járda és a lábazat közötti rés legyen kitöltve lágybitumennel.

Amennyiben a lábazat pozitív, tehát kiáll a fal síkjából, ügyeljünk rá, hogy a járda felé lejtsen, nehogy télen a hó megálljon rajta, és a falba szivárogjon a víz.

Bővebben a falszigetelésről, vízszigetelésről itt>>

Mindössze 1 lépés választja el attól, hogy az utólagos falszigetelés segítségével véglegesen megoldja a vizes falak okozta problémákat!

Utólagos vízszigetelés - lépés 1

Kérje most épület diagnosztikai szolgáltatásunkat, melynek során megmutatjuk, hogy az Ön épületénél az utólagos falszigetelés mely technológiái alkalmazhatók.Az épületfelmérés tartalma:

Vizes falak bemérése Vizes falak műszeres nedvességdiagnosztikai mérése

Vízszigetelés, vizes falak tanácsok Szaktanácsadás vízszigetelés, vizes falak témában

Vízszigetelés, falszigetelés módszerek Utólagos falszigetelés technológiák ismertetése

Vízszigetelés, falszigetelés árak Vízszigetelés megoldási javaslat és árajánlat készítése


Kérdése van vízszigetelés, vizes falak, falszigetelés árak témában?
Írja meg!


Vízszigetelés, falszigetelés kérdések Tegye fel kérdését, segítünk! Kérjük, vegye figyelembe, hogy pontos ajánlatot, melyben szerepelnek a falszigetelés árak, csak előzetes épületfelmérés után tudunk adni!Aquapol vízszigetelés vélemények


F. Ágnes, Budapest

"Maximálisan érthető és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptam a vízszigetelés technológiáról a közvetlen, udvarias munkatársaktól. Bár így működne minden más is!"

Kovács Zsuzsanna, Óvodavezető, Budapest

This text will be replaced

Rövidfilm a Süni Óvoda vezetőjével az Aquapol vízszigetelés technológiáról.

Pap Tibor lelkipásztor, Debrecen

This text will be replaced

Riport a debreceni Kistemplom lelkipásztorával az Aquapol vízszigetelés technológiáról.


Dr. Márkus Mihály püspök levele
"A tatai Református templomban éppen 20 éve 1987-ben rendeltük meg..."

Tevékenységeink: Vízszigetelés, vizes falak szigetelése, falszigetelés, utólagos szigetelés, vályogház vízszigetelés, falszárítás, falkiszárítás, nedves falak vízszigetelése, vizesfal szigetelés, vert falak vízszigetelése, falszigetelés árak számolása

Utólagos szigetelés profi partnerek: www.falkiszaritas.hu www.vizesfalszigeteles.com www.atveresmentes-vizszigeteles.hu

Vízszigetelés, falszigetelés telephelyek: Budapest, Balatonlelle, Eger, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szolnok, Vértesszőlős

Hívjon most (vízszigetelés forródrót): Juhász Péter Vizes falak szakértője +36 20 471 5869

Szerzői jogok (c)2006-2018 Falszigeteles.org (Vízszigetelés, vizes falak szigetelése, falszigetelés)